LOGE MAGNUM OPUS
 

LIDMAATSCHAP

Lidmaatschap

Lidmaatschap van onze Vrijmetselaarsloge is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Als u lid bent van onze verenging komen daar rechten en plichten bij kijken. Elk lid contribueert financieel en ook in fysieke vorm. Onze Loge komt minstens twaalf keer samen in het – wat wij noemen – werkjaar. Het werkjaar is een periode van een jaar, waarin al onze in-forma bijeen bijeenkomsten plaatsvinden in het Logegebouw.

Word deel van de broederketen

Binnen het werkjaar vinden ook de vieren van het Sint-Jansfeest plaats. De vieringen vinden plaats in juni (zomer solstitium) en december (winter solstitium). De vieringen zijn vaak groots van opzet en worden met veel Broeders en Zusters gevierd. Alle bijeenkomsten in de Tempel zijn in-forma. Dat betekent dat tijdens het samenkomen iedereen gekleed is in galakleding.

De vrouwen gaan doorgaans in rok of mantelpak, heren in pak. Smoking en rokkostuum zijn natuurlijk ook toegestaan. De in-forma avonden worden altijd feestelijk afgesloten met een Broedermaal.

Vragen

Voor meer informatie over de kosten van lidmaatschap kunt u een e-mail sturen naar de secretaris van Loge Magnum Opus. Voor (meester) vrijmetselaren van een andere vrijmetselaarsloge zijn B-lidmaatschappen verkrijgbaar. 

Contact