LOGE MAGNUM OPUS
 

VOOR WIE

Vrijmetselarij is in principe open voor mannen en vrouwen van goede wil en van alle religieuze overtuigingen. De meeste vrijmetselaarsloges zijn uitsluitend voor mannen, maar er zijn ook gemengde loges en loges specifiek voor vrouwen. Het specifieke beleid met betrekking tot het toelaten van vrouwen kan variëren afhankelijk van de jurisdictie en de obediëntie van de loge.

In termen van religie verwelkomt de vrijmetselarij mensen van verschillende religieuze achtergronden, zoals christendom, islam, jodendom, boeddhisme en andere religies. Het is echter een vereiste dat de leden in een hogere macht geloven, ongeacht hoe ze die hogere macht definiëren.

Het is ook belangrijk op te merken dat vrijmetselarij openstaat voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, rassen, etnische achtergronden en sociale klassen. Het is een inclusieve organisatie die mensen samenbrengt op basis van gedeelde waarden en het nastreven van persoonlijke groei en ethische ontwikkeling.

Elke vrijmetselaarsloge heeft echter zijn eigen specifieke toelatingscriteria en procedures. Als iemand geïnteresseerd is in het worden van vrijmetselaar, wordt het aanbevolen om contact op te nemen met een lokale loge om meer informatie te verkrijgen over het toelatingsproces en de vereisten.

LOGE MAGNUM OPUS

Zelfstandig
In onze Loge vindt u mensen die durven zelf het heft in handen te nemen en hun eigen leven te sturen en richting te geven of dat willen leren.

Onderzoekend
In onze Loge vindt u mensen die nieuwsgierig zijn, niet alles zomaar willen aannemen en zelf willen onderzoeken.

Gelovers in gelijkwaardigheid
In onze Loge vindt u mensen die erkennen dat mensen niet gelijk zijn, maar wel gelijkwaardig. Het principe van gelijkwaardigheid is essentieel en dient altijd in acht worden gehouden.

Vrijdenkend
In onze Loge vindt u mensen die menen dat ze voor zichzelf mogen denken maar anderen ook dat privilege gunnen. Binnen onze moderne vrijmetselarij kunnen wij die vrijheid garanderen. 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Onze leden staan pal voor het verdedigen van de vrijheid van denken én de vrijheid van meningsuiting!

Heeft u interesse, vragen, wilt u meer informatie, spreekt u dit aan en/of zou u één van ons willen worden? 

Stuur dan een bericht naar het secretariaat van Loge Magnus Opus via de e-mail, whats-app of vul hieronder uw gegevens in en we nemen contact met u op.